Kokoonpanot

Kuva: Skopix / Seppo Kolehmainen

Laulukudelmia (soolo)

Lastenmusiikkia varhaiskasvattajan ja muusikon itsensä kynästä.

Soolokonserteissa Pajuniemi hyödyntää loop-tekniikkaa, jolloin elektronisista ja akustisista soittimista, ihmislaulusta ja muista kurnutuksista saadaan kudottua laulukudelmia, jotka kietovat pienen kuulijan maailmaansa. Osallistavissa lauluissa saa yleisökin liikkua, laulaa, ulvoa ja murista mukana!

Pajuniemi konsertoi soolona päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. 

Laulukudelmia-duo

Vuonna 2022 perustetussa Laulukudelmia-duossa Hiski Pajuniemen soolomateriaalia esittävät Pajuniemen (laulu, akustinen kitara, puupuhaltimet) lisäksi Elina Korhonen (laulu, viulu, koskettimet).

Korhonen tuo kappaleiden sovituksiin hauskoja, joskus yllättäviäkin, musiikillisia nyansseja ja ihanaa lauluharmoniaa. Duona esiintyminen mahdollistaa myös yleisön leikittämisen ja osallistamisen aivan eri tavalla.

Laulukudelmia-duo konsertoi monipuolisesti päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Kuva: Juho Karjalainen

Pentti Punkin Syntymäpäivät

Pentti Punkin Syntymäpäivät on vuonna 2017 perustettu oululainen lastenmusiikkibändi. Energisestä livemeiningistä ja aikuisiinkin uppoavista lauluistaan tunnetulle bändille myönnettiin Vuoden tulokas -palkinto vuoden 2020 valtakunnallisessa lastenmusiikin Jellonagaalassa.

Yhtyeen ydinduon muodostavat Hiski Pajuniemi (laulu, kielisoittimet, puupuhaltimet) ja Valtteri Huovinen (laulu, kitarat, ukulele).

Punkit esiintyvät duona ja triona multi-instrumentalisti Matti Mannisen (bassokitara, kosketinsoitin, rummut, perkussiot, taustalaulu) kanssa. 

Pentti Punkin Syntymäpäivät julkaisivat samannimisen debyyttialbuminsa vuonna 2021. Albumi oli Jellonagaalassa ehdolla vuoden lastenmusiikkialbumiksi. Toista PPS-albumia työstetään parhaillaan.

Tunteellinen Siili

Upouudessa konsertissa runoilevat ja musisoivat yhteistyössä oululaiset lastenmuusikot Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi valtionpalkitusta Soiva Siili -yhtyeestä, sekä Hiski Pajuniemi Pentti Punkin Syntymäpäivistä.

Tunteellinen siili on tunnekasvatusta runomuodossa sanoin ja sävelin. Konsertissa kuullaan lauluja muusikoiden omista tuotannoista, kaikille tuttujen ja ehkä uusienkin runojen rytmittämänä ja koetaan tunteiden laaja skaala yhdessä yleisön kanssa. Keskiössä on turvallinen vuorovaikutus ja lempeä läsnäolo.

Konserttia on vastikään “kunnastettu” Kirsi Kunnas 100-juhlavuotta 2024 silmällä pitäen. Konsertti sisältää nyt paljon Kirsin runoja, ja runoihinsa tehtyä musiikkia! Konsertti sopii kaikenikäisille ja on kestoltaan n. 35 minuuttia.

Katso videokooste alta: